was successfully added to your cart.

Cart

У граду Солуну се организује интернационални џудо турнир у периоду од 21. јуна 2019. године до 23. јуна 2019. године.

У овом турниру који је спортско пријатељског карактера учешће ће узети џудо клубови из Грчке, Бугарске, као и клуб из Енглеске заједно са својим тренерима и организацијом “Judo for all” (https://www.judoforall.org.uk/)

Организатор овог турнира је спортско друштво “Ираклис” из Солуна заједно са својим Џудо клубом и управом. На овом такмичењу у Грчкој наши спортисти до сада нису узимали учешћа па нам је жеља и добра намера да остваримо ближу спортску сарадњу са градом Солуном у домену овог спорта.

Група из Београда састојала би се од тридесеторо деце и двадесет старијих учесника, међу којима су сениори, тренери, два лекара и један водич. Планирани полазак из Београда би био у 8 часова ујутро 20. јуна 2019. године а повратак из Грчке 24. јуна 2019. године увече.

Програм петодневног боравка учесника састојао би се из следећег:

  • 21. јуна у 18 часова заједнички тренинг и семинар са свим учесницима турнира
  • 22. и 23. јун учествовање у интернационалном турниру и сарадња са другим џудо клубовима пре свега из Грчке, Солуна.
  • Обилазак града Солуна и цркве Светог Димитрија, великог светитеља и ратника веома поштованог у нашем народу, и посета српском војничком гробљу на Зејтилнику.
  • Слободно време било би одређено за одмор такмичара на некој од организованих плажа, како би се, једном делу наше деце, пружила прилика да први пут виде море.

Главни спонзор свих трошкова петодневног боравка наших младих спортиста и пратећих учесника је господин Предраг Колувија, власник фирме «Јовањица».

Џудо као спорт је веома користан за младе, пре свега зато што усађује основне моралне принципе и дух оптимизма. Суштина овога спорта је устајање после сваког пада у борби са самим собом и својим слабостима.

Leave a Reply