dusanreljic

[image_with_animation image_url=”7208″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”3px” box_shadow=”x_large_depth” max_width=”100%”]
Душан Рељић

Илустрација, иконописање и стрип

Рођен је у Новом Саду 1948. године. Ожењен је и отац Даниела и Марка.

Детињство проводи у Бањалуци, где завршава основну и средњу школу, након чега се сели у Београд, где студира филозофију и социологију. Током студирања сарађује са Дечијим новинама, а за Бањалучки глас ради стрип Дејан. Од 1973. до 1984. радио је као технички уредник и новинар Борбе, да би се потом потпуно посветио стрипу. У “YU” стрипу објављује стрип Неретљански ратник (сценарио Владимир Неданоски) и стрип Искупљена част. За магазин Кондор ради стрипове Орион и Лептир. За лист Рад креира стрип Радиша, а ради и наменске стрипове Васа Траса и Штедљивко. За Вјесник ради стрипове Том и Џери и Били и Бул, а за Политику Паја Патак и Мики Маус. Самостално ради стрип Увод у Декамерон, као и стрип Алигатор Але. У Политикином забавнику објављује стрип-серијале Дружина Кликер и Даниел и Марко. За британски Игл ради стрип Командоси.

Почетком 1990-их сели се у Атину, где ради на различитим стриповима, од којих је најзапажанији био “Balko from Neworderland”, а успешно се бави и карикатуром. Од 2011. године поново живи у Београду.

[divider line_type=”No Line” custom_height=”50″]
КОНТАКТ
[fancy-ul icon_type=”none” alignment=”left”]е-пошта:[/fancy-ul]