dusanreljic

[vc_row type=”full_width_background” full_screen_row_position=”middle” equal_height=”yes” content_placement=”middle” bg_color=”#ffffff” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” top_padding=”4%” bottom_padding=”7%” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/2″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][image_with_animation image_url=”7208″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”3px” box_shadow=”x_large_depth” max_width=”100%”][/vc_column][vc_column column_padding=”padding-6-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/2″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_custom_heading text=”Душан Рељић” font_container=”tag:h5|text_align:left|color:%23bfbfbf” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1565811752348{margin-bottom: 10px !important;}”][vc_custom_heading text=”Илустрација, иконописање и стрип” font_container=”tag:h2|font_size:40|text_align:left|line_height:50px” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text css=”.vc_custom_1566037257930{margin-top: 30px !important;margin-bottom: 30px !important;}”]Рођен је у Новом Саду 1948. године. Ожењен је и отац Даниела и Марка.

Детињство проводи у Бањалуци, где завршава основну и средњу школу, након чега се сели у Београд, где студира филозофију и социологију. Током студирања сарађује са Дечијим новинама, а за Бањалучки глас ради стрип Дејан. Од 1973. до 1984. радио је као технички уредник и новинар Борбе, да би се потом потпуно посветио стрипу. У “YU” стрипу објављује стрип Неретљански ратник (сценарио Владимир Неданоски) и стрип Искупљена част. За магазин Кондор ради стрипове Орион и Лептир. За лист Рад креира стрип Радиша, а ради и наменске стрипове Васа Траса и Штедљивко. За Вјесник ради стрипове Том и Џери и Били и Бул, а за Политику Паја Патак и Мики Маус. Самостално ради стрип Увод у Декамерон, као и стрип Алигатор Але. У Политикином забавнику објављује стрип-серијале Дружина Кликер и Даниел и Марко. За британски Игл ради стрип Командоси.

Почетком 1990-их сели се у Атину, где ради на различитим стриповима, од којих је најзапажанији био “Balko from Neworderland”, а успешно се бави и карикатуром. Од 2011. године поново живи у Београду.[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][vc_custom_heading text=”КОНТАКТ” font_container=”tag:h5|text_align:left|color:%23bfbfbf” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1564589418907{margin-bottom: 10px !important;}”][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][fancy-ul icon_type=”none” alignment=”left”]е-пошта:[/fancy-ul][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]